Skip to main content

Iedere organisatie moet nu over kunstmatige intelligentie (KI) nadenken.

14 mei 2023
Dr. Jan-Kees van Dijk

Denk u ook: "Welke impact heeft KI op mijn business?" Net als bij andere doorbraken in KI, roepen ChatGPT en vergelijkbare grootschalige taalmodellen (LLM's) vragen op zoals: welke impact heeft KI op onze medewerkers en hun dagelijkse taken en verantwoordelijkheden en hoe kunnen wij als organisatie deze ontwikkelingen in ons voordeel toe gaan passen? Een studie van Harvard Business School stelt dat KI niet zorgt voor minder werkgelegenheid maar wel kan zorgen voor een betere service en een hogere klantentevredenheid. Het is daarom belangrijk om KI als een kans te zien en niet als een bedreiging.

Generatieve KI, een vorm van kunstmatige intelligentie die verantwoordelijk is voor het creëren van nieuwe, originele inhoud, kan in elke organisatie meerwaarde creëren. Automatisering is eigenlijk niets nieuws, is al jaren in ontwikkeling en heeft met KI ‘slechts’ een nieuwe fase bereikt.

Lees meer …Iedere organisatie moet nu over kunstmatige intelligentie (KI) nadenken.

En toch moet marketing de koers bepalen voor elke organisatie.

2 maart 2023
Gert-Jan Scheers MBA

Nee toch! Jawel. Marketing wordt niet begrepen, zelfs niet door de meeste CEO’s. Het is vaak de facto de afdeling website en brochures. Vaak ook de afdeling die sales moet ondersteunen. Maar dat was nooit de bedoeling! Marketing is niet het in de markt zetten van producten en diensten. Ten minste …….. niet alleen maar. De echte waarde van marketing ligt in het ontwikkelen van waarde proposities voor doelgroepen die de organisatie wil bedienen. Dat is een strategische verantwoordelijkheid en verdient een zware bezetting.

Uit onderzoek is gebleken dat organisaties die op deze manier marketing bedrijven, tot wel 15% hogere marges realiseren dan hun concurrenten. Het begint met het begrijpen van je doelgroepen.

Lees meer …En toch moet marketing de koers bepalen voor elke organisatie.

Heeft u nog geen Prompt Engineers in dienst? Ga maar gauw zoeken dan.

15 februari 2023
Gert-Jan Scheers MBA

U heeft vast al gehoord van ChatGPT en wellicht ook al van andere baanbrekende Artificial Intelligence (AI) oplossingen. Het gaat de wereld veranderen, let maar op.

Trouwens, neemt u wel eens de tijd om na te denken over hoe uw bedrijf of organisatie er over vijf jaar uit zal zien? Welke invloeden er de komende jaren een belangrijke rol gaan spelen? En hoe kunt u daar uw voordeel uit halen? Maak er tijd voor. Wij begeleiden dergelijke sessies met veel plezier en energie. Omdenken maakt daar een leuk onderdeel van uit.

Maar even terug naar ChatGPT. Om goed te begrijpen wat de bedoeling is, heeft ChatGPT duidelijke vragen nodig ……….  Ach, waarom zou ik het uitleggen ……Laat ChatGPT dat maar zelf doen.

Lees meer …Heeft u nog geen Prompt Engineers in dienst? Ga maar gauw zoeken dan.

Bevlogen medewerkers maken het verschil in elke organisatie.

8 februari 2023
Drs. Cees van Oortmerssen

Intrinsieke motivatie omhoog? Hoe dan?

In vrijwel iedere organisatie zijn veranderingen gericht op dezelfde soort thema’s namelijk: flexibiliteit, verantwoordelijkheid laag in de organisatie leggen, meer bevlogen medewerkers en meer eigenaarschap.

Het is interessant de vraag te stellen waarom zoveel organisaties deze thema’s zo belangrijk vinden. En minstens zo interessant is de vraag waarom er zoveel organisaties zijn die deze aspecten kennelijk niet in huis hebben. Het antwoord op de eerste vraag is gemakkelijk te beantwoorden.

Lees meer …Bevlogen medewerkers maken het verschil in elke organisatie.

De verkooporganisatie audit voor meer resultaat in 2023.

1 februari 2023
Gert-Jan Scheers MBA

20% beter resultaat

Elke verkooporganisatie kan minstens 20% beter presteren dan ze nu doet! Maar door de waan van de dag en de druk van het presteren komt men er vaak niet toe om te kijken of de verkooporganisatie nog wel aansluit op de veranderende markt en nieuwe ontwikkelingen in de verkoop. Ondanks deze druk is het essentieel om af en toe toch de tijd te nemen om de verkooporganisatie tegen het licht te houden.

Lees meer …De verkooporganisatie audit voor meer resultaat in 2023.