Skip to main content

De verkooporganisatie audit voor meer resultaat in 2023.

1 februari 2023
Gert-Jan Scheers MBA

20% beter resultaat

Elke verkooporganisatie kan minstens 20% beter presteren dan ze nu doet! Maar door de waan van de dag en de druk van het presteren komt men er vaak niet toe om te kijken of de verkooporganisatie nog wel aansluit op de veranderende markt en nieuwe ontwikkelingen in de verkoop. Ondanks deze druk is het essentieel om af en toe toch de tijd te nemen om de verkooporganisatie tegen het licht te houden.

Doorlichten en finetunen

Vaak valt er veel te halen op het gebied van efficiëntie en effectiviteit. Zaken die een rol spelen zijn onder andere een verkooporganisatie en aanpak die is afgestemd op een duidelijke klantindeling en hun respectievelijke buying journey. Maar ook een goed geselecteerd en capabel verkoop team dat de juiste verkoopcompetenties heeft en de juiste productkennis. Verder spelen de juiste aansturing, motivatie en beloningsstructuur een belangrijke rol in de effectiviteit van de salesorganisatie.

Al met al een hoop zaken die regelmatig geëvalueerd moeten worden om het optimale uit de sales te halen. Een gestructureerde audit kan daarbij helpen. In de audit worden meerdere aandachtsgebieden geanalyseerd zodat er een totaalbeeld ontstaat waar de verkooporganisatie staat. Vanuit dat inzicht kunnen dan acties worden ondernomen om de verkooporganisatie te optimaliseren.

Voor een objectieve analyse is het verstandig om daar een externe partij voor in te schakelen.

Kunnen wij daar eens over praten?

Bel gerust 06-25 040 179 voor Gert-Jan Scheers of stuur een email naar gert-jan@cengresult.nl