Skip to main content

Heeft u nog geen Prompt Engineers in dienst? Ga maar gauw zoeken dan.

15 februari 2023
Gert-Jan Scheers MBA

U heeft vast al gehoord van ChatGPT en wellicht ook al van andere baanbrekende Artificial Intelligence (AI) oplossingen. Het gaat de wereld veranderen, let maar op.

Trouwens, neemt u wel eens de tijd om na te denken over hoe uw bedrijf of organisatie er over vijf jaar uit zal zien? Welke invloeden er de komende jaren een belangrijke rol gaan spelen? En hoe kunt u daar uw voordeel uit halen? Maak er tijd voor. Wij begeleiden dergelijke sessies met veel plezier en energie. Omdenken maakt daar een leuk onderdeel van uit.

Maar even terug naar ChatGPT. Om goed te begrijpen wat de bedoeling is, heeft ChatGPT duidelijke vragen nodig ……….  Ach, waarom zou ik het uitleggen ……Laat ChatGPT dat maar zelf doen.

Als AI-taalmodel heb ik (ChatGPT) het potentieel om individuen en bedrijven op verschillende manieren te helpen. Om het meeste uit deze technologie te halen, is het echter essentieel om de juiste prompts te gebruiken.

Prompts zijn de eerste stukjes tekst die gebruikers aan mij geven om een reactie te genereren. De kwaliteit van deze prompts heeft een aanzienlijke invloed op de nauwkeurigheid en bruikbaarheid van de door mij gegenereerde respons. Het gebruik van de juiste prompts kan ervoor zorgen dat ik de meest relevante en nuttige informatie biedt, terwijl het gebruik van slecht geformuleerde prompts kan leiden tot minder nauwkeurige en minder nuttige antwoorden.

Een van de belangrijkste voordelen van het gebruik van ChatGPT is de mogelijkheid om snel en efficiënt reacties te genereren. Deze snelheid kan echter nadelig werken als de verstrekte prompts vaag of onvolledig zijn. Wanneer gebruikers vragen stellen die te algemeen zijn, kan ik moeite hebben om een relevant en nuttig antwoord te geven. Op dezelfde manier kunnen prompts die te specifiek zijn, ervoor zorgen dat ik geen breder en uitgebreider antwoord kan geven.

Om deze problemen te voorkomen, is het belangrijk om aanwijzingen te geven die duidelijk, specifiek en goed geformuleerd zijn. Dit betekent zo duidelijk en gedetailleerd mogelijk zijn over welke informatie wordt gevraagd, en de juiste spelling en grammatica gebruiken om ervoor te zorgen dat ik de prompt correct kan begrijpen.

Een andere belangrijke factor waarmee u rekening moet houden bij het gebruik van mijn mogelijkheden, is de context van de prompt. Een prompt die om informatie over een bepaald onderwerp vraagt, kan bijvoorbeeld verschillend worden geïnterpreteerd, afhankelijk van de context waarin deze wordt gegeven. Het verstrekken van aanvullende context, zoals het doel van het verzoek of relevante achtergrondinformatie, kan mij helpen nauwkeurigere en relevantere antwoorden te geven.

Kortom, het gebruik van de juiste prompts is essentieel om het maximale uit ChatGPT te halen. Door duidelijke, specifieke en goed geformuleerde prompts te geven, kunnen gebruikers ervoor zorgen dat ik nauwkeurige en relevante antwoorden geeft die nuttig en informatief zijn. Door de tijd te nemen om de juiste prompts te maken, kunnen individuen en bedrijven tijd en middelen besparen en tegelijkertijd de algehele effectiviteit van hun interacties met deze krachtige AI-technologie verbeteren.

Bovenstaand stukje is geschreven door ChatGPT op basis van de volgende prompt: "write about the importance of using the right promts fo chat gpt".

Nieuwsgierig naar wat wij voor u kunnen betekenen? Een kopje koffie is altijd mogelijk.

Bel gerust 06-25 040 179 voor Gert-Jan Scheers of stuur een email naar gert-jan@cengresult.nl